Зарибиха Камчия със 17 000 пъстърви

Снимки: Фейсбук

Риболов "хвани-пусни" чак до 2021-ва

Ентусиазирани риболовци от клуб "Чисти брегове" станаха инициатори за най-голямото зарибяване на река Камчия от Омуртагов мост до стената на язовир "Тича".

17 000 малки пъстърви бяха пуснати в участъка. Повече от 50 риболовци от цялата страна участваха в акцията през уикенда. В нея се включиха и представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Инициативата беше благословена и от свещеноиконом Николай, който отслужи водосвет. Общо 3 100 лева са били дарени от съмишленици, за да се реализира зарибяването.

"Честно да си призная надминахме и най големите си очаквания и мечти", каза Валентин Василев, един от най-големите радетели за зарибяването.

В участъка риболовът е на принципа хвани-пусни и така ще бъде чак до 2021 г. С министерска заповед е забранено задържането на улов от балканска и речна пъстърва в този участък на река Голяма Камчия.

"Забрана я поискахме ние и гледаме на нея като на шанс за нова посока на развитие на риболовния спорт и на хоби-туризма в региона", казва Георги Майсторски, член на УС на клуб „Чисти брегове“ – Велики Преслав.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони