Зарязали в халета мебели за близо 3 милиона лева (обзор)

Военноокръжната прокуратура в София започна разследване за безстопанственост в Министерството на отбраната за унищожено имущество за над 2 млн. лева. Разследването е срещу длъжностни лица от Изпълнителна агенция "Социална дейности“ на Министерството на отбраната.

Престъплението било извършено от 2009 г. до юли 2013 г., съобщиха от прокуратурата. Разследването показало, че било сключено рамково споразумение между търговско дружество и „Социални дейности“ и трябвало да се обзаведат 179 ведомствени жилища за 3,7 млн. лв. в София, Благоевград, Пловдив, Карлово и Хасково. Апартаментите били купени по времето на министър Николай Цонев, каза полк. Елин Алексов от Военноокръжната прокуратура. Част от мебелите били монтирани в 85 жилища.

Но за останалите не били предприети действия от „Социални дейности“ и те били зарязани в складове. На изпълнителя не била и предоставена възможност да монтира изработеното обзавеждане, казаха от прокуратурата. Оттам допълниха, че длъжностни лица от МО умишлено не положили грижи за стопанисването на обзавеждането в продължение на повече от три години и така мебелите били повредени и унищожени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право