Засега гръцките фермери няма да затварят граници

Гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни на Кулата-Промахон,но въпреки това родните превозвачи запазват готовност за контрамерки.Това съобщи Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

Засега информацията, която постъпва при нашите тираджии е неофициална, те се осведомяват от гръцките медии и български шофьори, които са в Гърция и на място разпитват за намеренията на фермерите.

Сред гръцките земеделци обаче имало настроения за барикади и повечето от тях казали,че биха могли в края на седмицата да стоварят трактори на границата, ако преговорите им с институциите не дадат резултат.

Ако все пак се стигне до блокада, нашите превозвачи са категорични, че ще направят контраблокада и няма да допуснат у нас да влизат камиони с гръцка земеделска продукция и риба – било като внос, било като транзит.

Шофьорите ни признават,че толкова много са се напатили от лъжите на гръцките фермери през годините,че вече не вярват на техните заявления.

От Съюза на международните превозвачи съобщават още, че българските превозвачи са сезирали гръцката прокуратура за ежегодните блокади на границата.Миналата година блокадата продължи 40 дни и е коствала над 20 милиона лева на превозвачите. Обезщетения обаче никой не е получил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България