Засилват полицейското присъствие в „проблемните“ влакове

Снимка: Архив

„Преди влизането в сила на всеки нов график за движението на влаковете, регионалните ни структури подават информация за така наречените проблеми влакове. Ние ги подаваме съответно с писмо към жандармерията и те осигуряват патрул във вагоните”, обясни пред Нова телевизия началникът на отдел „Превозна дейност” Анатоли Атанасов. Той допълни, че в понеделник ще се проведе среща с жандармерията, на която се предвижда да се обсъди засилването полицейското присъствие по линията София-Пловдив.

Темата за сигурността в обществения жп транспорт излезе на дневен ред след убийството на 50-годишен мъж във влака на гара "Вакарел"

„За последните 5-6 години имаме само един подобен случай. На 5 ноември имаме сходна ситуация. В бързия влак София-Бургас пътник е ранен от друг возещ се”, каза Атанасов. Според него е важно при възникването на инцидент да уведомим персонала на влака, защото те са обучени и знаят как да реагират. Той допълни, че билетите, които закупуват пътниците гарантират сигурността на пътуващите. „През последните две години положените усилия на дружеството дават резултати и все повече пътници са редовни и ползват билети”, каза още началникът.

„Превозният персонал и тази година ще премине през обучение относно стандарта на поведение в критични ситуации. При конфликти хората могат да подадат сигнал на 112”, допълни още Атанасов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България