Засилени мерки за сигурност в София, фенове на Англия пият от сутринта (СНИМКИ)

Засилено полицейско присъствие се забелязва в центъра на София от сутринта. Причина за големия брой униформени служители е двубоят между България и Англия тази вечер. Близо 5000 са привържениците на гостите, които окупираха столицата от уикенда. Малка част от тях пристигнаха организирано с чартър, останалите са с нискотарифни авиокомпании, други пък идват директно от Прага, където техните любимци загубиха в петък от Чехия.

Заведенията в центъра на града са пълни основно с британци, чийто знамена са окупирали витрините. От полицията разкриха пред "Труд", че засега е спокойно, но в нощта на неделя срещу понеделник е имало инциденти с пияни фенове на Англия.

"София е уникален град, всичко тук е много добре - коментира пред "Труд" Стивън Дейвис от Лутън, дошъл да подкрепи своите любимци. - Тук сме с приятели от уикенда, имате много красива столица. Бирата е добра и евтина, храната - също. Единствено полицейското присъствие е твърде осезаемо. Снощи униформени служители се опитаха да ни изтласкат от баровете, за де се приберем по хотелите. За мен това е прекалено, в крайна сметка от нас печели градът, защото по цял ден сме в заведенията. Бях и в Прага в петък за мача с Чехия. Там напрежението дойде отново заради местната полиция."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ