Засилено полицейско присъствие в Търново по време на студентския празник

Снимка: Архив

Във връзка с организирането и провеждането на традиционни празненства по повод предстоящия студентски празник – 8 декември и с цел осигуряване на спокойното протичане на празника в Областната дирекция на МВР – В. Търново са предприети превантивни мерки.

Проведени са срещи със собственици и управители на туристически, питейни, увеселителни заведения, като по време на срещите е акцентирано върху възможните рискове от престъпни посегателства. Предприети са необходимите действия за осигуряване на полицейско присъствие в районите около обектите, където ще се провеждат мероприятията.

Създадена е необходимата организация и за активно полицейско присъствие, регулиране и подпомагане на движението. При усложняване на метеорологичните условия своевременно ще се въвежда временна организация на движението, съгласувано със стопаните на пътя, като при необходимост трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути.

Създадена е организация за недопускане извършването на правонарушения в самите питейни, увеселителни заведения и места за подслон.

Планувани са специализирани полицейски операции в периода 8-10 декември 2017 г., при които пътните полицаи ще следят предимно за водачи, управляващи автомобили под въздействието на алкохол и/или наркотични или други упойващи вещества; от неправоспособни водачи и управляващи технически неизправни автомобили или без сключена застраховка „Гражданска отговорност“; за съхранение и продажба на акцизни стоки без бандерол и на стоки с неясен произход.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони