Засилено полицейско присъствие по Нова година в молове, базари и храмове в Пловдивско

За противодействие на престъпни посегателства против собствеността на територията на Пловдивска област е създадена организация за осигуряване на засилено полицейско присъствие в районите на учебните заведения, около обектите и в местата, където ще се провеждат мероприятията, молове, коледни и новогодишни базари, църкви, храмове, манастири, курортни комплекси и други.

Полицейските служители по места ще осъществяват нужните дейности по превенция, предотвратяване, пресичане и разкриване на имуществени престъпления. От Областната дирекция на МВР-Пловдив съобщиха, че с представителите на частни охранителни фирми са проведени срещи с конкретни указания за подобряване охраната и оптимизиране на взаимния обмен на информация.

Освен това са организирани допълнителни охранителни мерки по отношение извършваната инкасова дейност и по отношение надеждността на охраняваните от частни фирми обекти. От пловдивската полиция призовават гражданите да завишат бдителността си и при забелязване на лица със съмнително поведение своевременно да сигнализират на органите на реда и на охраната на конкретния обект.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони