Засилен трафик по пътищата се очаква утре

Снимка: Архив

Полицейско присъствие ще има на всички невралгични места

Доста граждани са слели почивните си дни и очакваме голям трафик към големите населени места на 1 януари. В тази връзка от „Пътна полиция“ сме направили необходимата организация да имаме във всички невралгични места полицейско присъствие. Това каза на брифинг главен инспектор Росен Рапчев - началник на сектор „Пътен контрол” към Главна дирекция „Национална полиция”.

По думите му на магистралите екипите ще следят най-вече за навлизане на автомобилите в аварийната лента. „Препоръката е, когато се образува колона, всички да се движат в нея да не предприемат изпреварвания през аварийната лента, тъй като после няма как да навлязат обратно в колоната и се образува допълнителна тапа“, допълни той, като припомни, че на 1 януари от 14.00 до 20.00 часа ще бъде спряно движението на тежкотоварни автомобили.

„Основната функция на полицейските екипи ще бъде на регулират и подпомагат движението. Знаете, че на автомагистрала „Хемус“ има места, които са с временна организация на движението и се извършват ремонти. Получават се доста големи тапи. Имаме екипи, които да забавят трафика и да образуват тапата малко преди тунела, за да не остават хората вътре за дълго време“, обясни той. „Препоръката към всички граждани е да се информират за метеорологичната обстановката. Нека, ако е възможно да си изберат алтернативен маршрут, да не се изнервят и да се въоръжат с търпение. На всички входно-изходни артерии на градовете ще има организация, за не се образуват задръствания и колони“, каза още гл. инспектор Рапчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България