Участник в инцидента, довел до залавянето на Шумахера: 70-80 метра карах срещу движението на аварийни

Засичане на пътя доведе до ареста на легендарно известния автокрадец Иван Янински по прякор Шумахера. Той беше беше арестуван снощи след скандал и спречкване с бизнесмен от Тетевенско на магистрала "Хемус".

Засекли са се микробус и сребриста кола в края на магистралата, следва присветване на фарове, размяна на жестове и скандал.

„Видях ги, че искат да се саморазправяме. Аз не исках конфликти. Включих на задна скорост и включих аварийните. Почнах да карам назад, срещу движението. Те продължиха да тичат пред буса, гонейки ме”, обясни пред БТВ бизнесменът.

„В продължение може би на 70- 80 метра съм карал срещу движението, на аварийни”, допълни той.

Бизнесменът твърди, че не е имал намерение да влиза в конфликти. Хората от колата обаче го уплашили, защото носел у себе си много пари.

„Всеки ден возя стока и нося оборотни пари и си помислих, че това е грабеж. Имам лично оръжие. Извадих си пистолета и им казах, че ако някой се приближи, ще стрелям, отбеляза той.

Решават да се изяснят на близката бензиностанция, където винаги има полицейски патрул.

От прокуратурата обясниха, че са образували досъдебно производство за хулиганство. Потвърдиха също, че наистина са арестували автокрадеца Иван Янински, който е с дебело криминално досие.

Янински е с над 40 висящи дела и е бил обявен за общодържавно издирване. Криминалистите го определят като изключително опасен. Казват, че е сред най- оборотните автокрадци у нас. Подозират го, че преди година именно той е откраднал колата на Юлияна Плевнелиева.

В ъндърграунда се говори, че е откраднал, а след това върнал и автомобила на Младен Михалев - Маджо.

Утре прокуратурата ще поиска постоянен арест за Шумахера. Той вероятно не е знаел, че е обявен за издирване, тъй като пред полицаите от Ябланица се е легитимирал с името си и с личната си карта.

Янински е отказал да дава обяснения в полицията. Назначен му е служебен адвокат, който отказа да коментира случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право