Застраховател плаща 15 000 лв. обезщетение на ранен при катастрофа пътник

пари

Окръжният съд във Велико Търново постанови застрахователна компания да плати 15 000 лв. обезщетение на ранен при катастрофа пътник.

Инцидентът станал на 3 април 2015 г. В злополучния ден Н. Г. претърпял пътнотранспортно произшествие.

Пътувал на задната седалка на лек автомобил, който напуснал пътното платно на кръстовище в Горна Оряховица и се ударил челно в бетонна ограда. Потърпевшият поучил силни болки, а след съответния медицински преглед се установило, че има лека степен на мозъчно сътресение, счупване на зъб, на лъчевата кост на дясна ръка с изместване, рана на устните, кръвонасядания, охлузвания и главоболие.

За наложилото се лечение направил разходи, като пред Окръжния съд във Велико Търново претендирал за 50 000 лева обезщетение за неимуществени вреди. Пострадалият поискал и 115 лв. за имуществени вреди и разходи по наложилото се лечение със законната лихва върху вземанията, както и направените по делото разноски.

Застрахователят е оспорил исковете, като отрекъл факта на транспортния инцидент, а и подчертал, че ищецът е знаел, че се качва в автомобил на неправоспособен водач. Пострадалият не бил поставил и предпазен колан.

Магистратите признали част от исканата сума, както и 980 лева адвокатски хонорар и разходите за лечението.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново в 15-дневен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България