Застреляха филипински свещеник след литургия

Католическият свещеник Марк Вентура, известен с активистката си дейност против минните компании, беше застрелян днес след литургия в северната част на Филипините, предаде ДПА.

Свещеникът беше прострелян с два куршума в обществения гимнастически салон в провинция Кагаян, където е отслужил литургията. 37-годишният свещеник благославял деца и разговарял с членовете на хора, когато извършителят го прострелял в гръб.

След това нападателят, носещ каска, избягал на мотоциклет, заедно с друг заподозрян, съобщи Родел Табулог, началник на полицията на град Гатаран, където е извършено убийството. Той уточни, че полицията проучва възможните мотиви и че свещеник Вентура се е ползвал с добра репутация сред местната общност.

Никой друг не е пострадал при нападението.

Конференцията на филипинските католически епископи подчерта, че Вентура е бил вторият свещеник, убит в страната за последните четири месеца. В съобщението на сайта й се отбелязва, че ръкоположеният преди седем години свещеник е бил известен с борбата си срещу минните компании и с помощта, която оказвал на коренните жители на провинцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят