Затворените пътища в Сърбия и Румъния са ни лишили от туристи

Затварянето на пътищата в Сърбия и Румъния попречи на туристите да дойдат в първата половина на януари към България, каза председателят на Института за анализи и оценка в туризма Румен Драганов пред "Фокус".

"Като цяло не можем да кажем, че времето оказва някакво влияние на това, което се случва в туризма, с изключение на това, че проблемите с пътната обстановка затрудниха пътувания, както на територията на страната, така и в други страни", добави Драганов. Все пак, според него, зимният сезон протича много нормално у нас.

След високият сезон, който е около Коледа и Нова година и ученическата ваканция, навлизаме в един период, в който има по-малко пътувания в края на януари. Очакваме отново засилване на туризма през февруари, когато са студентските ваканции и голяма част от състезанията, които се провеждат на територията на туристическите комплекси, коментира Румен Драганов.

По думите му туризмът у нас се движи по сложна синусоида, която взима връх по Коледа и Нова година, след това има спад през втората половина януари и след това връх през целия февруари и спад в началото и средата на март. Той уточни, че отново ученическата ваканция в началото на април качва заетостта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика