Затвори, пещери и самолети се превърнаха в хотели

250 долара струва спане в бункер

Хотелиерите станаха все по-изобретателни – те превърнаха в помещения за отсядане затвори, пещери, ковчези и самолети.

Ако ви се влиза в затвора, но не искате да извършите престъпление за това, мястото за вашето "лишаване от свобода" е Хотелът на свободата в Бостън. Той се намира в бивша сграда на затвор, построен е през 1851 г. Всички приходи от мястото отиват за благотворителност в Хаити.

Ако пък ви се спи в огромни клетки, в изолатор или в стая-крипта, където леглата са ковчези - хотел в Берлин предлага всичко това. Едно от помещенията там е с „главата надолу" облицовано с множество наклонени огледала.

На стокхолмския аеропорт Арланда пък се помещава хотел в изоставен самолет Боинг 747.

Мотото на „Хотел нула звезди" във Швейцария, е, че единствената звезда там са клиентите. Мястото претендира да е първото място за почивка в света, което се намира в подземен ядрен бункер. Спането там струва 250 щатски долара.

Друга идея за незабравима почивка е хотелът „Бекъм крийк кейв хевън“, разположен в пещера в Арканзас – САЩ. „Експлорантър-оувърленд“ пък е пътуващ хотел-автобус.

В холандската столица Амстедрам, е построено помещение за отдих върху кран, използван в пристанището на града от 1894 г. до 1979 г. Сданието се намира на висока 50 метра структура, и има само 3 апартамента. А ако не ви стига да сте на върха на подобен исторически монумент на индустрията, съдържателите на мястото предлагат и скок оттам с бънджи. Падането е над 50 метра.

В света на хобитите

26-2-1

В Нова Зеландия почитателите на филма и книгата "Властелина на пръстените" могат да се почувстват като приказни герои, отсядайки във вдъхновения от въображението на Толкин Хобитов мотел. Той представлява къщички подобни на тези в Графството, изградени от материал, който позволява стаите да бъдат прохладни през лятото и топли през зимата.

Солена стая

26-2-2

Ако, дори да е нездравословно, сте почитател на солта, има място на света, в което можете да си я роните по ястието направо от стената. Всичко в Солния хотел в Боливия е изградено от подправката - стените, подът, дори таванът. Сградата е построена с близо един милион солни блокове и се намира в най-голямата солена равнина в света.

Да живееш във водосточна тръба

26-2-3

Интересно помещение за гости, наречено „Дас парк хотел“ се намира в Линц, Австрия и дава нова перспектива на това да спиш в парка. Хотелът е направен от реновирани водосточни тръби, които са били превърнати в стаи. Всяко помещение разполага с легло и електричество. Стаите са разположени в парка, а наблизо има санитарни възли и кафенета.

Огледални стени

26-2-4

„Стаята“ се намира в Харадс, Швеция и е хотел поставен върху дърво, и облицован с огледала. Ефектът е, че помещението е скрито от хищници и любопитни очи.

Стаята е кутия с размер кутия 4x4x4 метра и може да приюти двама души, има баня, всекидневна и тераса. До нея се стига по въжен мост.

Стъклени иглута гледат към Северното сияние

26-2-5

Сгушен в пустошта близо до националния парк на Финландия Urho Kekkonen, хотел Kakslauttanen разполага с една от най-добрите гледки в света.

Редките дървета в района и пълната липса на светлинно замърсяване разкриват милиони звезди всяка вечер, а през зимните месеци се разкрива невероятна гледка към Северното сияние.

 

Спалня-капсула

26-10-1

9-часовия "Капсулен Хотел Киото" в Япония не е хотел за клаустрофобици. Стаите са подредени като шкафове и вътре има място само колкото клиента да се провре и да легне. В тях, обаче някак са се побрали мивка и телевизор.

Капсулният хотел услужливо дава и касова бележка, която отчита, че сте бил сам в „стаята“ си от и до определен час - така че половинката да не разпитва къде и с кого сте спали.

Кораб в небето

„Скай Парк“ в Сингапур е воден парк във формата на гигантски кораб на покрива на 57-етажния хотел „Марина бей сендс“ в Сингапур. Голямата атракция в него е 150-метровият басейн „Инфинити“, който няма видими ръбове и пресъздава оптичната илюзия, че сякаш прелива в небето.

Хотела, е изградена на височина от 200 метра, с над 2500 стаи и апартаменти и площ12400 квадратни метра.

Леден дворeц

Once Upon a Time

Хотелите, изцяло направени от лед, не са новост. Те, обаче, се стопяват за лятото, и всяка година архитекти отново ги изграждат. В случай, обаче, че летните жеги са ви омръзнали, вече можете да се насладите на целогодишно отворен леден хотел в шведското село Юкасъярви.  За строителството на „Айсхотел 365“ са отишли около 30 хиляди литра вода, която архитектите взели от близката река Турн.

Легло-автомобил

Падате ли си по коли? Ако да, „В8 хотел“ в Германия може да е подходящ за вас. Всяка стая е с автомобилна тематика. Клиентите могат да спят в легло, изработено от бял мерцедес например - истински мерцедес, разрязан наполовина, в чието купе е поставен матракът. Има CD плейър във всяка стая, безжичен интернет, безплатен паркинг и перални услуги.

Закуска с жирафи

Ако пък искате докато си ядете в ресторанта, жираф да протегне врат през прозореца за да си опита от ястието ви, може да направите това в Имението на жирафите в Кения. През годините тук са отсядали знаменитости като Мик Джагър, Ричърд Брансън. Брук Шийлдс. Всеки от жирафите в хотела си има специално име, а един от тях е кръстен Марлон Брандо.

Имението е обитавано от 8 жирафа от вида Ротшийлд – едни от най-редките на земята. Тези бозайници достигат до 15 метра височина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл