Затворник поиска да излезе на свобода заради извънредното положение

Снимка: Архив

Осъден за притежание на хероин зад решетките поиска да излезе на свобода срещу подписка, позовавайки се на извънредното положение. На 27 януари Милен А. бил осъден от Варненския окръжен съд на 3 г. затвор и глоба от 5000 лв. за това, че в края на декември 2017 г. бил хванат с дрогата, докато лежал в затворническото общежитие в с. Разделна.

Милен изтърпявал там поредната от общо 7 присъди за посегателства срещу собствеността. Окръжните магистрати преценили, че докато наказанието за притежание на наркотици влезе в сила, рецидивистът трябва да е задържан под арест. На 6 февруари мярката потвърдил и Варненският апелативен съд.

Пред негов състав чрез видеоконферентна връзка с варненския затвор Милен настоя да бъде пуснат на свобода. Защитата му посочи, че заради извънредното положение не е ясно кога делото на Милен ще се гледа на втора инстанция, след като той вече е обжалвал присъдата, произнесена от Варненския окръжен съд.

Прокуратурата контрира, че извънредното положение не може да повлияе на извода, че има опасност подсъдимият да се укрие или да извърши ново престъпление. Съдът прие този аргумент и като взе предвид многократните осъждания на Милен и доказаното авторство на престъплението, за което е осъден сега, го остави зад решетките. Определението е окончателно, съобщиха от пресслужбата на Варненския апелативен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България