Затвор за двама българи и сириец, организирали канал за нелегални мигранти

Трима подсъдими с наложени наказания за незаконно подпомагане на чужденци да преминават през територията на страната, съобщиха от прокуратурата.

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Своге и защитата на подсъдимите – Ц.Л. и В.Ц. от София и сирийският гражданин Ф.З.

Тримата мъже подпомогнали иракски граждани от кюрдски произход да преминат и пребивават в страната в нарушение на закона. До 18:30 ч. на 20 август 2018 г. те били транспортирани в махала „Ромча“ на свогенското село Владо Тричков. За превозване на лицата до и от къща на ул. „107-ма“ в селото, подсъдимите използвали лек автомобил и такси.

Деянието е било извършено по отношение на 24 чужденци, в това число осем деца, ненавършили 16 – годишна възраст.

На Ф. З., който е с хуманитарен статут в Р България, с адресна регистрация в гр. Харманли, е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от единадесет месеца при „строг” режим на изтърпяване. Ц.Л. е с наказание от три месеца „лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване, а за В.Ц. е определено наказание от три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

Одобреното от съда споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право