Затвор за мъж, блъснал две жени на зебра

Снимка: Архив

Четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим ще изтърпи Любчо Д. на 62 г. от Ямбол за това, че шофирал пиян, блъснал две жени на зебра в града и избягал с автомобила си. Едната от пострадалите жени е починала в болницата.

Апелативен съд – Бургас потвърди присъдата, произнесена от магистратите от Окръжния съд в град Ямбол.

Катастрофата станала на 11.06.2016г. на кръстовището на ул. "Граф Игнатиев" с ул. "Драма", след магазин "Кауфланд". При слънчево време с добра видимост и суха настилка възрастният мъж, управлявайки „Фиат Палио“ след употреба на алкохол - 1,84 промила, връхлетял с автомобила си върху преминаващите по пешеходната пътека две жени. От удара телата на пострадалите били качени върху капака на автомобила, пренесени и отхвърлени от него напред и надясно, като паднали на пътното платно.

След инцидента подсъдимият избягал. Свидетел на катастрофата го последвал със своя автомобил и междувременно се обадил в полицията. Пострадалите пешеходки били транспортирани за медицинска помощ и лечение в болницата в Ямбол. Едната починала два дни по-късно.

Въззивната инстанция намали срока на наложеното на Любчо Д. наказание лишаване от право да се управлява МПС от завинаги на шест години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право