Затвор за мъж, заредил джип без да плати горивото

Снимка: Архив

Младежът платил и с фалшиво евро в хотел, където бил чест гост

Три години затвор, при първоначален строг режим, постанови Окръжният съд в Търговище за млад мъж, признавайки го за виновен за пласиране на 3 фалшиви банкноти евро и кражба на гориво, с което заредил джипа си, но не платил.

Престъпленията били извършени в началото на 2017 г. През нощта на 3 януари С.А. отишъл на бензиностанция в Търговище и казал да му заредят джипа с гориво за 60 лв. Влязъл вътре да пазарува, но си тръгнал без да плати бензина. По-късно продавачката установила, че има неплатено гориво и от записите на камерите било установено кой е мъжът. Тъй като бил познат на полицията с предишни прояви и вече бил съден 5 пъти, не отнело време да бъде издирен.

Две седмици по-късно обаче същият млад мъж бил посочен като пласирал фалшиви три банкноти от по 20 евро. Платил с тях в хотел, където бил чест гост за по цяла нощ или почасово. Първите успял да пробута на дежурната на рецепцията, която въобще не се усъмнила. Последната обаче дал на собственика, който сравнил номерата и установил, че е измамен.

Кражбата на гориво била извършена в условията на опасен рецидив и тъй като младият мъж бил осъждан с пет отделни присъди преди това, той е получил ефективно наказание. Трябва да плати и над 400 лв. разноски по делото.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право