Затвор за трима, били и обрали учителки от Шумен

Òðèîòî ãðàáèòåëè íàïàäíàëè òàçè êúùà, êúäåòî ñå ïîêàòåðèëè ïî ñòúëáà äî âòîðèÿ åòàæ

Ефективни присъди получиха трима нападатели, които нахлуха в дома на майка и дъщеря, учителки от Шумен, биха ги и ги обраха. Наказанието на окръжния съд в града идва два месеца след престъпното деяние, благодарение на бързо разследване на полицията и внасяне на обвинителен акт от прокуратурата.

По 6 г. затвор при строг режим получават Стефан Михайлов и Радослав Иванов, а техният непълнолетен съучастник Станимир Славов/17г./ е наказан с настаняване в поправителен дом за 1 г. и 4 месеца. Тримата поискали съкратеното съдебно производство, като признали фактите. Делото приключи за ден с присъда във вторник.

Както "Труд" писа, на 3 януари тримата нахлули посред нощ в дом на ул."Шуменска крепост", където Стефан знаел, че живее 80-годишната математичка Бонка. Къщата била обитавана и от дъщеря й, детска учителка и нейните две момичета. Тримата крещяли, че това е обиск, пробвали да се правят на полицаи. В същото време с дървена тояга, открита в коридора, млатили възрастната жена. Били и дъщеря й, втурнала се да я отърве. Нанесени са им средни телесни повреди. Грабителите искали пари, но жените нямали какво да им дадат. Нападателите взели мобилен телефон и накити за 233 лв.

След ареста си казали всичко - включително и това, че били набелязали друг дом за грабеж, но им се сторил опасен.

За Радослав Иванов/24г./ това е 6-та присъда. Последната изтърпял на 19 май м.г. 20-годишният Стефан излязъл от затвора на 15 юни м.г. и е съден вече 10 пъти. Тримата имат право да обжалват присъдата пред Апелативен съд-Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право