Затвор за 23-годишен, шофирал след наркотичен коктейл

Наказание от общо две години и седем месеца затвор при строг режим получи 23-годишен мъж от Търговище, хванат да шофира след употреба на коктейл от наркотични вещества, докато тече срокът на условна присъда.

А.Й. бил засечен между жилищни блокове от полицейски патрул към 3,20 часа на 4 октомври миналата година, след като преди това униформените проследили из града автомобил, който бил спрян от движение. Докато стигнат до колата, от нея набързо избягала жена, а на шофьорската седалка стоял младият мъж. Зениците му били разширени и направеният на место тест показал, че е ползвал канабис, метамфетамин и амфетамин.

В съдебното решение е посочено, че младежът бил наркозависим и съден. В нощта на залавянето обикалял игрални зали в Търговище. Пропилял наличните пари и се обадил на 34-годишна жена да му донесе още. Тя отишла с колата си, която била спряна от движение, а тя самата лишена от правоуправление. Докато обикаляли попаднали на полицаи, които ги проследили и накрая хванали младежа. Той пък твърдял, че не е карал колата, а само се топлел в нея.

Обясненията му не били приети и А.Й. е получил ефективна присъда от година и три месеца лишаване от свобода, както и глоба от 500 лв. Лишили го от право да управлява автомобил за 2 години. Към това се добавила и предишна присъда, в чиито изпитателен срок младежът извършил новото престъпление. Тя била от година и четири месеца.

В края на седмицата Окръжният съд в Търговище потвърди присъдата и тя вече е влязла в сила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право