Затвор и пробация за двама автоджамбази

Снимка: Архив

Районният съд във Велико Търново постанови присъди по обвинение на прокуратурата за двама автоджамбази. Кольо К. е наказан с една година и два месеца лишаване от свобода при общ режим. На непълнолетният Йордан М. пък е наложено наказание една година пробация с пробационни мерки задължителна регистрация и задължителни срещи с пробационен служител и 100 часа труд в полза на обществото.

Кольо К. и Йордан М. са признати за виновни за това, че на 21 октомври 2016г. в гр.Бяла, Русенско, противозаконно отнели лек автомобил «Форд Фиеста” и след това го зарязали на път между селата Бъзовец и Баниска. Същият ден в с.Баниска, двамата отново противозаконно отнели друг лек автомобил «Форд Галакси» и го изоставили в района на ж.п. гарата в Полски Тръмбеш.

Същия ден злосторниците били в Бяла. Двамата често извършвали кражби и решили да задигнат кола и да отидат до с.Баниска, където живеела майката на Кольо К. Видели автомобил, който не бил заключен, а контактният му ключ бил на таблото, метнали се в него и отпътували. На разклон преди Баниска, поради липса на гориво изоставили автомобила. Продължили пеш до селото, където открили друго возило и продължили към град Бяла. В Полски Тръмбеш изоставили колата в района на ж.п гарата без надзор.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони