Затвор при строг режим за "муле" на ало-измамници

Снимка: Архив

Затвор от 2 г. и 4 м. при първоначален строг режим получи мъж, участвал в схема за измама. Потърпевшата е 68-годишна жена, която дала всичките си спестявания в размер на 3 680 лева. Присъдата бе постановена от Районния съд в Нова Загора, съобщиха от съда.

Подсъдимият С.Д. бил посредник-"муле" в престъпната схема, при която на 26 април миналата година  възрастната жена от Нова Загора била въведена в заблуждение. Тя получила обаждане от мним началник на криминалистите в града, че уж телефонният й номер бил в списък с номера, на които опасни престъпници щели да звънят за пари.  Мнимият началник от МВР уверил старицата да им даде средствата си, за да бъдат заловени бандитите. Последвало второ обаждане, пенсионерката била заплашена с убийство, ако не хариже спестяванията си. Дали й указания да остави банкнотите в стара автомобилна гума на двора, използвана като саксия. Така и станало. Тя сложила плика с пачките. С.Д. ги взел. По-късно бил заловен.

Подсъдимият е със средно образование, работел като социален придружител на болната си майка. Извършил престъплението в условията на опасен рецидив, след като вече е имал присъди за тежко умишлено и за престъпления от общ характер. Наложеното наказание може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право