Затвор при строг режим за престъпник, нападал и ограбвал жени

Снимка: Архив

Рецидивист, нападал и ограбвал жени, влиза в затвора за 4 г. и 6 месеца. Присъдата си той трябва да изтърпи при първоначално строг режим. Наказанието бе наложено от Окръжния съд в Сливен - съобщиха от обвинението. Отнетите вещи са за близо 1000 лева. Грабежите са извършени в условията на опасен рецидив и на продължавано престъпление.

Бургазлията Димитър Димитров /49г./  извършил престъпленията в края на миналата година в Нова Загора. На 13 октомври в индустриалната зона на града, като използвал сила, отнел найлонова торба от 49-годишна жена. В торбата имало вещи за 81 лева. На 11 ноември, на жп-гарата нападнал руска гражданка /55 г./ , привел я в безпомощно състояние, и откраднал вещите й на стойност 601, 96 лева. Също на жп-гарата заплашил и използвал сила спрямо третата си жертва, жена на 65 г., за да я ограби. Отнените вещи са за 269 лева.

Делото е разгледано при съкратеното съдебно следствие, след като обвиняемият е признал  фактите в обвинителния акт и е сключил споразумение с прокуратурата. Решението на Окръжния съд е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право