Затвор след кражба на общински плочки

Снимка: Pixabay

Шуменец влиза в затвора за 5 месеца след като отмъкна 125 бетонни плочки, собственост на общината. Марин Р./47г./ е сключил споразумение с прокуратурата само два дни след като беше изловен с микробус, натоварен с общинската собственост. Както "Труд" писа, в сряда полицаи пресрещнаха микробуса "Форд Транзит", пълен с плочките, които били изнесени от бившето военно поделение "Тежкия полк" . Шофьорът-крадец беше арестуван, а от прокуратурата в петък обявиха, че ще искат постоянен арест за извършителя, защото е опасен рецидивист. Последното ефективно наказание от 3 г. и половина затвор бил изтърпял на 22 май м.г.

Вместо да бави съда с гледане на мярка за задържане под стража, Марин веднага признал вина и минал към подписване на споразумение за наказание. Още в петък Районният съд в Шумен е одобрил да търпи 5 месеца затвор при строг режим. Причинените с деянието щети са възстановени, защото полицаите задържали крадеца преди да е продал плочките. Не е ясно дали не е искал и да облагороди пространството на ул."Пета" в ромската махала на Шумен, където живеел. Бусът не бил негов, наел го от познат, който не знаел какво ще върши Марин.

Бетонните тротоарни плочки с размер 30/30 см. са на стойност 50 лв. и са собственост на общинското предприятие "Стопанска и охранителна дейност", става ясно от съдебното решение. Марин дължи 202 лв. деловодни разноски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право