Затвор след убийство за 50 стотинки

Смърт, причинена от един удар след спор за 50 стотинки такса за тоалетна, приключи с ефективна присъда от 3 г. и 4 месеца затвор за 51-годишният Митко М. от Шумен. Присъдата е на окръжния съд в Шумен по обвинителен акт на окръжна прокуратура, а решението е наказанието да се изтърпи при общ режим. С присъдата си състав на Шуменския окръжен съд е уважил частично и гражданските искове на съпругата и трите деца на починалия, на които Митко М. трябва да заплати общо 40 000 лева.

Както "Труд" писа, на 7 май м.г. между стопанисващия тоалетната на кооперативния пазар в Шумен и клиентът Фахредин С./78г./ възникнал конфликт, след като мъжът отказал да плати 50 ст. за ползването на обществената тоалетна. Той блъснал арендатора, който е инвалид с протеза на крака и го съборил на земята. Съпругата на арендатора потърсила помощ от подсъдимия Митко М., който по това време продавал вещи втора употреба на Кооперативния пазар.

Фахредин си тръгвал, когато подсъдимият му потърсил сметка и го ударил с юмрук в главата. От удара той паднал, ударил главата си в плочките и изпаднал в безсъзнание. По спешност бил приет в болницата в Шумен и починал на 28 юни.

Според заключението на назначената по делото съдебномедицинска експертиза причина за смъртта на Фахредин С. е тежка закрита черепно-мозъчна травма. След удара до момента на смъртта лекарите не успели да го изведат от състоянието на кома. Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право