Затвор 7,5 г. за шуменец, отвлякъл и блудствал с германче

Шуменският окръжен съд наказа със 7 г. и шест месеца лишаване от свобода Стефан К./46г./. Мъжът е признат за виновен, че противозаконно лишил от свобода 13-годишно момиче, немска гражданка.

Отвлякъл детето и блудствал с него, като го заплашил с газов пистолет. Според присъдата на съдия Димчо Луков, наказаният ще изтърпи присъдата при първоначален общ режим в затворническо заведение от открит тип, трябва да плати и 4 000 лв. на жертвата си А.С. за причинени неимуществени вреди. Към това се добавят и над 3300 лв. разноски в съдебното и досъдебно производство.

Както "Труд" писа, обвинението срещу Стефан К. беше внесено през март т.г. Скандалният инцидент с детето станал на 29 март 2015 г. Пострадалата била настанена в защитено жилище в шуменско село и излязла на разходка. Извън селото я настигнал автомобил. Подсъдимият поканил детето да се качи в колата, шофирана от друг. Служители на защитеното жилище, които установили отсъствието на момичето, предприели издирване с микробус. Успели да настигнат колата и тя спряла.

Тогава детето опитало да отиде при близките си, но било спряно с насочен пистолет. Стефан заставил и шофьорът да продължи. Седнал до малолетната и на безлюдно място я подложил на сексуални гаври, като използвал заплахи.

Малко по-късно бил открит и арестуван от полицията. Стефан К. има право да обжалва присъдата пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право