Затягат охраната на здравните заведения в Свищов

Мерките бяха набелязани по разпореждане на Окръжна прокуратура – Велико Търново

Засилват охраната на здравните заведения в община Свищов. Мерките бяха набелязани по време на работна среща в крайдунавския град. Тя бе организирана по разпореждане на Окръжна прокуратура – Велико Търново, с цел недопускане извършване на насилие над медици.

Работната срещата бе открита от председателя на Общинския съвет в Свищов д-р Кристиян Кирилов. Присъстваха представители на всички институции в Общината, имащи отношение по проблема.

Взето е решение да се монтират мобилни паник бутони в специализираните автомобили на Центъра за спешна медицинска помощ, чиито сигнал да е изведен в кол център на частна охранителна фирма. При алармиране от страна на медиците, охранителите ще отреагират адекватно, а при невъзможност са задължени да предадат сигнала на оперативния дежурен на РУ на МВР – Свищов. Втората набелязана мярка касае предотвратяването на неконтролиран достъп на граждани до болничното заведение през входа на Спешна помощ. На входната врата на фоайето, свързващо сградата на ЦСМП със сградата на МБАЛ „Димитър Павлович“, ще бъде монтирана паник брава, съобразена с изпълнение на противопожарните изисквания.

Всички присъстващи на срещата се обединиха около мнението, че монтирането на паник бутоните и паник бравата ще има превантивен характер, ще ограничи посегателствата над медицински лица и ще обезпечи сигурността на екипите на Спешна помощ. Обмисля се инсталирането и на денонощно видеонаблюдение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България