Захарова: Публикуването на разговора между Тръмп и Зеленски показва, че със САЩ е опасно да се преговаря

Публикуването на стенограмата на телефонния разговор между президентите на САЩ и Украйна - Доналд Тръмп и Владимир Зеленски - показа, че е опасно да се преговаря с Вашингтон. Това действие на САЩ променя формата на отношенията между държавите, коментира в официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от TACC.

"Съгласна съм с много оценки, че това публикуване на стенограмата на разговора между Тръмп и Зеленски със сигурност ще промени картината и дори не картината, но вероятно формата на отношенията между държавите, между лидерите, между политиците. Защото сега, на третия ден след този скандал, всички разбират, че е опасно да се обадите във Вашингтон, да преговаряте, да се срещнете “, каза тя в ефира на програмата „Голямата игра“ на Първи канал

Захарова смята, че публикуването на телефонния разговор може да бъде урок за украинския лидер и по този начин да повлияе на ситуацията в страната. "Ако този урок, а това е колосален политически урок, Зеленски го възприеме правилно, имам голяма надежда за това, че като цяло ситуацията в Украйна може да се развие по различен начин", каза тя.

В същото време Захарова подчерта, че Зеленски трябва да преоцени ролята на САЩ в Украйна. "Ето така просто с едно щракване, те могат просто да сринат цялата украинска политика, както беше направено от демократите. Защото, разбира се, демократите стоят зад това. Точно по същия начин Украйна като държава може да бъде срината от американския естаблишмънт в момент, когато ще бъде удобно и необходимо“, обясни официалният представител на руското външно министерство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа