Захлаждане и градушки ни чакат до петък, температурите падат с около 15 градуса

Уикендът ще бъде слънчево и топло

Чувствително захлаждане и обилни валежи ще обхванат почти цялата страна в дните до петък. На много места има условия и за градушки, най-вече в Източна България.

“Студеният фронт постепенно ще обхване цялата страна. В сряда максималните температури на повечето места ще достигат 28-33 градуса. Понижението ще продължи в четвъртък, когато ще усетим истински по-хладния въздух, тогава максималните температури ще са от 22-27 градуса, ще има и валежи”, заяви пред “Труд” синоптикът от ТВ-МЕТ Симеон Матев.

Той посочи, че в сряда денят ще започне със слънце, по-късно ще се заоблачава и в следобедните часове ще превалява и прегърмява около планините на Западна България.

В четвъртък хладното време ще бъде допълнено с по-често значителна облачност, превалявания и прегърмявания, на повече места и по-интензивни ще бъдат валежите в централните и източни части, вероятност за градушки има най-вече в Източна България.

Петък ще започне подобрение на времето, което ще се усети първо в Западна и Централна България с разкъсване и намаляване на облачността, до вечерта дъждът навсякъде ще спре. Събота и неделя ще е слънчево и топло.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България