Защитата на ЦСКА №1 в елита

ЦСКА удължи серията си без допуснат гол с нови 90 минути. Въпреки това „червените“ не останаха доволни от крайния резултат в двубоя с „Арда“, завършил 0:0. Мачът, игран на стадион „Лаута“ в Пловдив, не предостави на феновете достатъчно футболни аргументи. Срещата бе лишена от интересни ситуации, а гостите така и не успяха да отправят точен удар.

Столичният гранд все пак може да се похвали с впечатляващата форма на своята отбрана. Отборът на Милош Кручшчич не е допускал гол от дебюта на сърбина през октомври. Тогава ЦСКА отстъпи с 0:1 на „Локомотив“ (Пд), а единственото попадение падна в 16-ата минута. Оттогава вече 6 двубоя вратарят Бусато записва неизменно „суха“ мрежа – общо 614 игрови минути. Нито един друг отбор от Първа лига не може да се похвали с подобен баланс в момента. Проблемите на тима обаче са в атака. За това призна и самият Крушчич след мача в Пловдив.

“Липсваше ни в завършващата фаза концентрация и малко повече атаки – обясни наставникът на ЦСКА.- Имахме някои проблеми и нямахме решения в предни позиции. През първото полувреме имахме ситуации, но през второто не толкова. Не мога да бъда доволен, не мисля, че и „Арда“ имаше кой знае какви ситуации, но ние не победихме. Това, което имаме като налични кадри го използвахме. Трудно е, когато постоянно догонваш, трябва да спечелиш всеки двубой - нямаш право на хикс”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ