Защитено жилище се строи в Сливен със средства от САЩ

Символична първа копка бе направена в Сливен на ново социално заведение - защитено жилище за 8 възрастни с умствени увреждания, съобщиха от общината в Сливен. Двуетажната сграда ще е разположена върху общински терен, застроената разгъната площ възлиза на близо 450 квадрата.

dsc_0729_640x426

Ще бъдат оборудвани спални, всекидневна и трапезария с кухненски блок, санитарни помещения, складове, перално помещение и абонатна станция за свързване на имота с централното парно отопление в града. Проектът се финансира по Програмата за хуманитарна помощ на Европейското командване на САЩ. Инженерното командване на военно-морския флот е възложило изпълнението на "ИСС инженеринг"ООД, като надзорът и контролът на строителството също ще се извършва от американска страна.

dsc_0719-1_640x426

Сливен е първата община в страната, която започна работа по предоставянето на социални услуги от резидентен тип. Новото защитено жилище ще бъде на издръжка на държавния бюджет.

Правителството на САЩ е инвестирало над 4 млн.долара в различни проекти за хуманитарна помощ през последните пет години в България.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България