Защо убиха туризма и още два бизнеса за 10 милиарда?!

Милиард и половина лева е приходът от международен зимен туризъм в периода ноември 2016 година – април 2017 в България.

Според туристическото правило, по принцип толкова е и приходът от български зимен туризъм.

Това прави 3 милиарда лева!

Плюс още един (минимум!) в останалите пролетно-летни месеци, в които курортите ни като Банско, Боровец, Пампорово, Добринище и т.н. работят също добре стигаме до 4 милиарда!

Само ДДС-то на тези 4 милиарда е 800 милиона лева! Толкова (минимум!) влизат всяка година в хазната!

Преди 50-ина часа по поръчение отнякъде „независимият“ български съд уби този отрасъл! Така изтълкува закона, че от днес нататък вече нито един нормален инвеститор няма да влезе в този бранш в България. А тези, които вече са в него, започнаха да подготвят оттеглянето си. Не го ли направят днес с някаква печалба, утре фалитът ще почука на вратата им.

50 часа след решението на съда, най-засегнатата страна – българската държава, мълчи!

На Бойко Борисов не му ли пука, че след автомобилните превозвачи, в ерата на неговото управление е на път да изчезне вторият най-печеливш отрасъл в България – туризма!? Като добавим и унищожения тютюнев бизнес (преди броени дни в Благоевград затвори и последната оцеляла фабрика), ще се окаже, че по някакви незнайни причини България сама е убила три бизнес-отрасъла, с общ приход над 10 милиарда лева!

На Владислав Горанов не му ли пука, че ако не днес, утре ще има дупка в бюджета от минимум 400 милиона лева? И какво правим с обещаните повишения на заплати, пенсии…

На Красен Кралев не му ли пука, защото край с мераците в България да има зимна олимпиада, край въобще със зимните спортове у нас? При нито един друг министър не са изчезвали накуп от картата толкова много спортове, не е произнасяна по такъв ужасяващ начин смъртната присъда на стотици състезатели.

На Николина Ангелкова не й ли пука, че ако закрием зимния туризъм, няма вече нужда от министерство, защото летния мутрите отдавна са го завладели?

На Караниколов не му ли пука, че от тук нататък международен инвеститор в курорт няма да стъпи? Не може, докато концесионерът е с неизяснени произход, да му даваш да строи, а когато се окаже, че това е великият Марк Жирардели, да му отрежеш главата!?

На Цветан Цветанов не му ли пука, че идват избори и този път няма как да ходи да обяснява, че ще има лифтове, нови курорти и просперитет при ГЕРБ, когато точно управляващите днес мълчат за убийството на този бизнес?

Не, трети ден никой от тях не е казал нищо! Мълчи, което вече е някакъв знак за съучастие.

Извинявайте, но това, че Тома Белев ходи неделя да разбърква кафето на Бойко Борисов в Банкя, не го прави чак такъв фактор в държавата, който да унищожи бизнес за милиарди.

Това е по силите на някой друг, някой когото мълчанието ще издаде…

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари