За да заработят автоматите за билети в градския транспорт

Пуснаха пилотно системата по линия №10

За да заработи изцяло автоматизираната билетна система по всички линии в градския транспорт на Варна, която и без това се забави повече от година, Общинският съвет трябва да приеме нова транспортна и тарифна схема.

Това стана ясно при пилотното пускане на автоматите за билети и електронни карти по линия №10. Автоматите за закупуване и валидиране на билети ще са достъпни и в пиковите часове, когато автобусите са претъпкани, увери ръководителят на мащабния проект "Интегриран градски транспорт" Биляна Якова.

picture-715В помощ на гражданите са осигурени екипи от стюард- консултанти, които ще помагат на пътниците при ползване на устройствата. Засега билетът по линия №10 е за еднократно пътуване, но при въвеждане на цялата система в действие, ще важи за 60 минути с опция за ползване и на друга линия по маршрута.

С новата транспортна схема ще бъде пуснат и бързият коридор, по който от единия до другия край на града ще се стига за 40 минути. Цената на билетите остава 1 лв. Контролен център следи 24 часа кръстовищата, бързия автобусен коридор, спазване на разписанията, монетните наличности в апаратите.

При прогнозна стойност 114 млн. лева на проекта по ОП"Регионално развитие" той се осъществява за 106 млн.лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България