За две години санираха или довършват работата по 49 блока в Сливен

Започна санирането на 49-ия поред от общо 51 многофамилни жилищни сгради, чието обновяване се финансира по Националната програма за енергийна ефективност и е безплатно за собствениците, съобщиха от общината. Строителните дейности по първия блок, одобрен по програмата, започнаха в края на януари 2018 година. „Община Сливен със сигурност бе от последните, които започнаха работа по националната програма, и се радвам, че успяхме да се включим и да изпълним това, което беше планирано“, коментира кметът Стефан Радев.

Работата по оформянето на документите и извършване на процедурите по националната програма започнаха в предходния му мандат. Тогава в най-голямата община в областта, сливенската, все още нямаше нито един саниран жилищен блок. Сега, след като приключват строителните дейности, общината изчаква да се разбере дали програмата ще продължи и занапред.

На снимката: Кметът и домоуправителят на блок 33 в кв.“Българка“ си стискат ръцете за началото на санирането. Блокът е 49-ият от общо 51-те в Сливен, които са одобрени по националната програма. Снимката е на община Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини