За денонощие глобиха 16 шофьори с по 200 лева за паркиране на места за хора с увреждания

Само за едно денонощие бяха установени 16 шофьори в Сливен и Нова Загора, които са паркирали на места, предназначени за хора с увреждания. Всички са били глобени с по 200 лева съгласно Закона за движение по пътищата, съобщиха от ОД на МВР - Сливен.

Акцията е започнала от 6 ч. във вторник и е приключила в 6 ч. в сряда. Тя е съвпаднала с Международния ден на хората с увреждания, който се отбелязва на 3 декември. На водачите, паркирали на места за инвалиди, са съставени 5 акта и 11 фиша. Те са били установени предимно на паркингите на големите хипермаркети в Сливен и на паркингите в централната част на Нова Загора. От полицията уточниха, че санкционираните мъже и жени са изразили съжаление за извършеното нарушение. Местата за паркиране, предназначени за хора с физически затруднения, се определят така, че да им осигуряват по-лесен и бърз достъп до учреждения и магазини.

Проведената акция е част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция (TISPOL) и се е състояла във всички страни - членки на ЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони