За игумени на манастири се представят вече телефонните измамници в Пазарджишко

Снимка: Архив

Телефонните измамници у нас освен почивен ден явно нямат и страх от Бога, защото някои от тях са започнали вече да се представят за игумени на големи наши манастири, които имали проблеми с прибирането до светата обител. Това е най-новата "мода" сред ало-измамниците, за която алармираха от Областна дирекция на МВР-Пазарджик, където са получени няколко сигнала за подобни сценарии. От набелязаните жертви менте поповете искали малки суми пари от порядъка на 30-50 лв., за да стигнат до епархиите си, като обещавали да възстановят парите чрез превод по пощата или лично.

През миналата седмица на територията на Пазарджишка област са получени близо 50 сигнала от местни жители, че непознати са им звънели на домашните телефони, опитвайки се да ги въвлекат в различни измами. Освен новото "ноу-хау" с божиите наместници, те се представяли за началници от МВР - комисари, главни инспектори и др., или за редови полицаи, които разследвани телефонни измами. З

а целта било нужно жертвата да даде свои спестявания, които да бъдат взети от цивилен полицай, парите да бъдат описани и белязани, а по-късно чрез сумата щели да бъдат задържани и самите телефонните измамници.

Ало-бандитите постоянно измислят нови измамни схеми и стават все по-дръзки, тъй като полицаите провеждат регулярно кампании за информираност на хората и съвети как да се предпазят от подобен род престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право