За маските и мацките

Постовете на кифлите изпосталяха внезапно

Малките палавници нямат библиотека, пред която да се снимат

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим...

Коронавирусът свали короните на кифлите, постващи през час селфита от тоалетните и кафенетата. Браво.

Вирусът се оказа убиец на едно от най-снобските действия в социалните мрежи, надявам се и на самочувствието там, където то се е основавало на разгул и трапези. Няма ги вече тагванията от екзотични дестинации, няма тежки къдрици и нацупени джуки. Няма и скоро няма да има.

Малките палавници нямат библиотека, пред която да застанат за снимка, а и да имат, едва ли намират това за шикозно. Ако пък мислят, че добре подредените книги са там за да попълват бабините шкафове, това събаря всеки ентусиазъм. И друго искам да кажа днес, във връзка с извънредните промени, които се очаква да настъпят вследствие на изолацията. Ще са все така ли надменни притежателите на ресторанти, локали, дискотеки, клубове? Ще са все така ли говорещи на “ти” келнерки, чиито диалект е по-занемарен от предястието? Ще са все така ли взрени в мобилните си телефони продавачите в моловете, чиито вежди са така перфектно изпипани, че да не разпознаеш пола им?

Попфолк индустрията, основаваща се в по-голямата си част на перхидрола и плейбека, на пудрата и високомерието, ще си позволи ли да щави все така клиентелата си с хонорари от по 5-7-10 000 лева. Или ще си седне на напудрените д-та и ще преосмисли поведение, принципи, отношение, хонорари?

Все така ли лекомислено ще се вземат бързи кредити за щяло и нещяло - да се боядиса кухнята, да се купи нов модел телефон на чедото, да се отиде на почивка?

Не на последно място - ще се научи ли българинът, който у нас се шляе и мрънка, а в Англия бачка като роб, че родината е много по-важна от неговите комплекси и представи за живота? Аз знам и вярвам, че в България при старание и работа на няколко места, ще можеш да се издържаш достойно и да допринасяш, като биваш естествено и овъзмезден. Ама била тъпа държавата, била скапана. Срамувам се от такива изказвания! Не позволявам да ми се говори така за България. Всички обстоятелства от последните дни очевидно водят до промени в гореспоменатите направления. Освен ако някой просто не е сложил света на пауза за месец, то последствията вероятно ще са в противоречие с представите на света и най-вече бай Ганю, който все си мисли как и кого да прецака и да хване келепира.

Това не важи за онези извънредни личности, които допринасят за името на България с гласа си, познанията, уменията си. Светлината в тунела никога няма да се избистри и да стане достъпна за зрението, ако не тръгнем в правилната посока. Кривият макарон, който ни пречи на здравословното ни зрение, го държим самите ние. Обстоятелствата навярно разтърсват световната круша, за да опадат гнилите плодове. Останалите ще трябва да се справяме и да почистваме отпадъка.

 

Fashion idol

Шърли Беси

Малко звезди са така заслужили и толкова допринесли за световната мода и естетика. Шърли Беси, в качеството си на неувяхваща икона на своето и на всички времена, освен дарена с глас е и константна приятна гледка по червения килим или по екрана. Днес се спирам на една визия на Шърли, с която дамите на нейната възраст могат да са еднакво покоряващи, съблазнителни и достолепни, без да преминават онази тънка граница между леда и слънчевия лъч, която да ги подхлъзне.

Забележете щедрата наметка, наподобяваща шал, бляскавата рокля, съсредоточила целия блясък на света и ще попиете рядката радост от живота и насладата от лукса при тази бележита звезда.

 

По католическия календар

Замъкът Горинг посреща Великден

Въпреки световното напрежение, притежателката на замъка Горинг лейди Колин Кембъл ще даде парти за своите приятели по повод Великден. При спазване на всички наложени от правителството на Великобритания условия, в близо 58-те помещения на историческата сграда, ще си дадат среща аристократи от цял свят. Близо 15-те избрани са наследници на знатни фамилии, а нивото им на съзнателност е толкова голямо, че няма съмнение в съвместната им предпазливост. Писателката скоро завърши нов биографичен труд, за който се говори, че касае Меган Маркъл, но изданието все още чака своите добри времена. В годините писателката е издала биографични книги за принцеса Даяна, Кралицата Майка и сватбата на кралица Елизабет Втора.

 

Семейна вечеря

Внукът на Емил празнува пълнолетие

Внукът на легендата Емил Димитров навърши 18 години. По този повод и съобразено с всички санитарни препоръки, бе направена малка семейна вечеря. Под песните на именития си дядо, наследникът вдигна чаша безалкохолно шампанско под грижливия поглед на баща си Емил Димитров - син. Майката Жаклин бе направила любимите блюда на свекър си, научени от малка книжка с рецепти, наследена от мадам Сиси, които е правила за съпруга си факира Мити. В разкошната вила на звездата в Княжево, където си дават в момента среща снежните ветрове, пред камината - любимо място на Емил приживе, всички си спомниха елитната му кариера и принос за нашата и световна естрада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл