За „Мис България” и българската неугодия

Обичаме да мразим, насърчението ни е чуждо

Имаме нужда да се обединим не само около футбола и тениса

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим...

На прост човек не може да се угоди, казал го е Петър Дънов, Учителят. Затова понякога припознавам нашенеца именно като такъв, особено когато му се даде властта да се изказва и да дава мнение.

“Мис България” за тази година опра пешкира, както почти всяка коронована девойка до този момент. Понеже бях на конкурса, не видях никаква смущаваща причина за нейния избор, още повече когато се припомни, че кандидатките просто се записват, правят се окръжни кастинги, после с наличността се провежда този, пък и други конкурси. Когато започнат да се постват красиви българки, с народни носии или красиви абитуриентски рокли, обсъждащите това са прави да сравняват. Но нека се има предвид, че всичките тези девойки биха могли да се явят на конкурса, който си има достопочтенно жури. В тази връзка не може да се стовари всичкото недоволство върху една корона и една биография, чийто ръкопис започва сега, а вече е подложена на провокации и съмнения. Дори внушения.

Защото титлата дава дълг към получилият, да се развива и добие класа с времето и по силата на този именно дълг. Пък и “Мис България” няма точно определени и изказани на глас критерии, по които да сравним и да виним.

Защото обвиненията пък са камъни в нашата градина и ако от камъни може да се построят кладенци, то могат да се построят и дувари.

Въпросът е какъв ще изборът на архитектите вътре в нас - по-скоро това е въпросът, който трябва да ни тревожи, а не избирането на една Мис, чиято трайност би трябвало да е актуална една година. Мисля си също така, че ние като народ имаме нужда да се обединим не само около футбола и тениса, а и около красотата, каквото и да е нейното измерение.

Докато вие се изказвате за една крехка съдба и красотата, погледнахте ли майките, бабите и сестрите си, дори и жените си, преди да обсъждате чуждите? И когато критикуваме да не забравяме, че някъде един родител може би е наранен да чува онова, което вие казвате за детето му. И знаете ли, може пък тази или следващата Мис да стане прекрасна майка, изключителен преподавател, лекар... Може да ви стане и снаха - неведоми са пътищата Господни.

 

След турнето си в САЩ

„Ритон” продължават с нови сили

Часове след завръщането си от триседмичното турне в САЩ и Канада, дует “Ритон” влезе в обичайния си работен график. Концертите заредиха Катя и Здравко с незабравими спомени, но и с неистово желание да продължават да творят в името на всенародната любов, с която ги посрещнаха нашите сънародници зад Океана.

Все още под влиянието на емоциите, “Ритон” събраха екипа си от композитори и аранжори, тъй като им предстои работа по втората порция от нови песни за следващия им албум. Премиерата на първите пет - “Мамо”, “Случва се нещо”, “Цял живот танго”, “Твойта жена” и “Счупеното носи щастие”, бе на грандиозния спектакъл “Чакаме ви с любов” в края на май в НДК, а след това дуетът ги представи в Русе и в Летните театри на Пловдив и на Варна.

 

Fashion idol

Орлин Горанов

Още непреминали емоциите от грандиозния му концерт с Акага, Орлин Горанов заема почетното място в класацията ни. Вероятно един от най-стилно облечените наши изпълнители, Орлин гледа на модата с отдаването на мъж към любимата си. Резултатът от тази любов оставя силна следа в съзнанието на поколения българи, които Горанов е покорил с глас и стил. Една от визиите, показана на концерта в зала 1 на НДК е истински шедьовър, направен по поръчка за случая.

Сребристото подхожда на косите на Великият Гетсби в българската естрада и съчетано с черното е безпрекословната линия на естетическо поведение, която препоръчвам на колегите му.

 

Шопинг за Коледа

Рени озари Лондон

Лондон “привика” попфолк звездата Рени за стилно участие в български клуб. Изпълнителката на “Като птица”, прелетя тричасовото разстояние, за да зарадва българската общност там, като в пространството зазвучаха песните от репертоара є. В свободните няколко дни Рени се отдаде на шопинг изкушение, като извън познатите търговски адреси, тя посети небостъргача Шард, където отново бе разпозната от нашенци и носена на ръце в почти буквален смисъл. Звездата се разходи още по Пикадили, където новогодишната и коледна украси придават на града приказност и топлина. След като се запаси с няколко оригинални сувенира за близки и приятели, Рени посети луксозно лондонско кафене, за да отдъхне от дългите разстояния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл