За опасна държавна сграда алармира областният управител на Разград

Сграда в Разград, собственост на Министерството на отбраната, е в тежко аварийно състояние и създава опасност за преминаващите граждани. За това предупредиха от областната управа, откъдето търсят съдействие от собственика за обезопасяването й. Областният управител Гюнай Хюсмен е изпратил писмо до министерството и е провел разговори за нуждата от авариен ремонт.

unnamed-5От администрацията на областта уточняват, че т.нар. гарнизонен военен клуб, който е в центъра на Разград, се руши, падат мазилки и всеки момент може да се откъртят по-големи елементи, които да застрашат преминаващите.

В писмото се посочва, че теренът, на който е сграда е от 710 кв., а самото здание е от 338 кв.

Към писмото от областната управа са приложили и акта за публична държавна собственост на недвижимия имот, с предоставени права на управление на Министерството на отбраната.

Практически сградата била неизползваема от години. Преди доста време там последно имало ресторант, магазин и други.

„Трябва да сме добри стопани на наследеното от предшествениците ни, а не да оставяме подобни красиви сгради, с потенциал отново да възвърнат блясъка си, да се рушат при това в центъра на областния град”, пише в писмото на Хюсмен до министерството.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]М

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България