За пети път бяха връчени призовете "Розалина Трутман"

Студенти от специалност "Визуални изкуства, теория и методика" подредиха в сряда годишната си изложба в галерия "Университетска" в Педагогическия факултет на Шуменския университет "Еп. Константин Преславски".

"Това е отчетът ни пред вас и с гордост можем да се похвалим, че изпращаме успешна година", каза проф. Валери Чакалов, ръководител на катедрата по визуални изкуства. Студентите и преподавателите са показали своите творби в още три художествени галерии – в Габрово, Търговище и Добрич.

По време на експозицията бяха обявени и носителите на наградата "Розалина Трутман", която се връчва на изявени студенти в областта на визуалните изкуства. Осигурява се за пета поредна година от швейцарската фамилия Трутман, почитател на творчеството на българските студенти. Тази година общият награден фонд е 900 лв.

Носител на наградата за цялостно представяне стана Борис Иванов, магистърски курс.

Наградата за графика е за Йоана Стоянова също магистърски курс. Наградата за пластика получи Добри Добрев, III курс. Награда за живопис спечели Елисавета Ангелова, магистърски курс. За първи път бе дадена и награда за керамика и тя е за първокурсничката Мариана Василева. Раздадени бяха и поощрителни награди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България