За първи път Свищов ще е домакин на етап от международното колоездачно състезание

Седем са етапните градове, които ще имат уникалната възможност да домакинстват на повече от 140 колоездачи и техните екипи, и Свищов е един от тях. Общо около 850 километра ще изминат участниците в 66-ата колоездачна обиколка на България, която стартира на 3 септември от София.

Надпреварата ще премине в нетрадиционен вариант от две части, като във всяка една от тях ще има отделен победител. В обиколката се очаква да участват около 24 отбора от над 16 държави. Българските колоездачи са разделени в 4 отбора, като единият от тях е Националният отбор по колоездене на България. Сред състезателите ще бъде и националният шампион на България по индивидуално бягане по часовник и първият българин взел участие в Обиколката на Италия Николай Михайлов.

Първите четири етапа с обща дължина 408 километра ще обикалят северната част от България, като на 4 септември ще бъдат пробягани два полуетапа и колоната ще пристигне около 17.51 часа в крайдунавския град Свищов. На централния площад, пред сградата на Общината състезателите ще приключат III етап от колоездачната обиколка. Те ще бъдат посрещнати тържествено, ще бъдат настанени в хотел и ще им се предоставят всички условия за отдих и възстановяване на силите. IV-ти етап от обиколката ще продължи на 5 септември в 15.00 часа, от централния площад „Алеко“, пред сградата на община Свищов.

Останалите три етапа с дължина от 440 километра ще бъдат в южната част от страната, а Обиколката ще завърши в Пловдив на 9 септември.

Организаторите споделят, че няма да липсват интересни моменти заложени в маршрута, поради разнотипния релеф на България.

Програма на 66-ата Международна колоездачна обиколка на България ще бъде следната:

1 част обиколка на Северна България:

I етап - София - Троян - 3 септември - 160 километра

II етап - Троян - Плевен - 4 септември - 66 километра

III етап - Плевен - Свищов - 4 септември - 71 километра

IV етап - Свищов - Елена - 5 септември - 111 километра

6 септември - почивен ден в Елена

2 част обиколка на Южна България :

V етап - Елена - Ивайловград - 7 септември - 235 километра

VI етап - Ивайловград - Стара Загора - 8 септември - 147 километра

VII етап - Стара Загора - Пловдив - 9 септември - 58 километра

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България