За четвърти път Пловдив е домакин на голям международен бизнес форум „Индустрия 4.0”

За четвърти път Пловдив ще е град домакин на голям международен бизнес форум, а поредното му издание под надслов „Индустрия 4.0: Как да влезнем в скоростната лента към следващата индустриална революция” ще се проведе на 28 и 29 септември в палата 7 на Международния панаир. Форумът цели да събере на едно място лидери в бизнеса и образователната система и топ експерти и да им даде подходяща платформа за обсъждане на новите тенденции в индустрията и възможностите за сътрудничество.

Част от темите на двудневното събитие са свързани с новите процеси в автоматизацията на производството/дигитални фабрики, ускорения технологичен напредък, който размива границите между дигиталния и физическия свят и как индустриалните лидери се справят с новите реалности и внедряват нови процеси и интелигентни решения в производствата си. Конференцията ще разгледа къде е България в това море на промяната, какво правят компаниите и отделните индустрии, за да станат част от новата вълна, какво ще означава това за работната сила, за растежа и развитието на Югоизточна Европа.

Силен старт ще бъде даден още с Панел 1 на 28 септември. В него своята активна позиция вицепремиерът Томислав Дончев, директорът на отдел „Иновации и конкурентноспособност” към Европейската инвестиционна банка Гунар Мюнт и регионалният директор на Световната банка Аруп Банерджи, отговарящ за операциите в ЕС, региона на Европа и Централна Азия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес