За шести път София е домакин на инициативата „Стара хартия за нова книга” (СНИМКИ)

Снимки: Денислав Стойчев

В навечерието на новата учебна година София отново е домакин на инициативата „Стара хартия за нова книга”, която по традиция се провежда на пешеходната част на бул.”Витоша”. Пред Книжен център „Гринуич“ до 19.00 часа всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите на празника. Събитието се провежда под патронажа на кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова, съобщиха от пресслужбата на СО.

„Стара хартия за нова книга” е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г. На откриването присъства председателя на постоянната комисия по култура, образование, наука и културно многообразие Малина Едрева.

През 2018 г. общините София, Бургас, Хасково, Русе, Плевен и Пловдив посрещат кампанията, която дава възможност на децата да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и да събират разделно отпадъците. Организаторите от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“ напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане.

Както всяка година, кампанията има литературна тематика, вдъхновена от популярна детска книга. В настоящото издание малчуганите имат възможност да влязат в „дрешника“ на приказния свят на Нарния, където ги очакват нови предизвикателства и награди. Книгите от поредицата „Хрониките на Нарния“ на Клайв С. Луис са осигурени от издателство „Труд“, основен партньор на инициативата.

Под надслов „Почисти и прочети“ денят е изпълнен с много музика и танци. Програмата включва още спектакъла „Цирк“ – музикално куклено шоу с марионетки за деца и възрастни от „Театъра на приказките – София“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България