За 1 година дербито „Левски“ - „Лудогорец“ загуби 10 000 души

Датата е 23 април, годината 2016-а. „Левски“ приема „Лудогорец“ в мач от старата „А“ група, а на трибуните има 12 500 зрители. Двубоят е без особено значение за двата отбора, тъй като разликата е внушителните 14 точки. По традиция обаче дербито между тези два тима акумулира зрителски интерес, що се отнася до мачовете в София. Допълнителен стимул за феновете на „сините“ е новопостроената трибуна на сектор „А“, която след няколко поредни отлагания ще бъде открита именно на срещата с „орлите“. В крайна сметка двубоят завършва 0:0.

Датата е 16 май, годината 2017-а. На същия този стадион „Г. Аспарухов“ се играе дерби от новосформираната Първа професионална лига. Съперник на домакините е горепосоченият „Лудогорец“, а разликата между двата тима е сходна като тази отпреди 12 месеца - 17 точки. На трибуните на „Герена“ обаче има едва 2400 души. Сектор „А“ е затворен заради наказание от Дисциплинарната комисия, но сектор „В“ не контрастира особено на пустеещата трибуна.

Това е и вторият най-слабо посетен мач между тези два отбора, след като „зелените“ влязоха в елита през 2011 г. Антирекордът до момента се държи от сблъсъка от май 2013-а, когато срещата бе изгледана от едва 1450 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ