650 сигнала за наводнения и бедстващи хора в Пловдив

Снимка: Anton Antoch‎/Фейсбук

650 сигнала са получени за около 4 часа в РДПБЗН-Пловдив, съобщават от МВР. Интензивният дъжд заваля около 18 часа. Валежите в област Пловдив все още продължават. Постъпват сигнали за наводнени къщи, мазета на жилищни и обществени сгради, болници, закъсали автомобили, блокирани болни и трудноподвижни хора. С приоритет се обслужват сигналите получени от болници и бедстващи хора.

Същевременно се обработват и сигнала за пожари в лек автомобил и склад. Всички екипи от районните служби работят на терен. Събран е и свободният личен състав в града. Извикани са по един екип от РСПБЗН Стамболийски и РСПБЗН Карлово. Общия 20 екипа са на терен. Доброволно формирование „Пловдив 112“ също се включиха с 3 екипа.

По характерни произшествия:

Наводнени са болниците „Медлайн“, „Паркхоспитал“, „Физиомед“, ВМИ „Свети Георги“. Оказана е помощ и са евакуирани бедстващи 120 деца от дом на културата „Борис Христов“. Отводнена е сградата на областната администрация в града. Два екипа гасят пожар в склад с полиетиленови отпадъци, който в момента е локализиран. В момента се отводнява подземно помещение на НКЖИ гарово управление Пловдив с комуникационна апаратура. Отводнено е подземно помещение в онкодиспансер в кв.Кичук Париж. 30 човека, сред тях малки деца и 4 бременни жени и са изведени от бедстващи автомобили. Оказана е помощ на четирима самотноживеещи инвалиди в наводнени жилищни сгради. В момента се отводнява склад за готова продукция на хлебозавод в кв. Кичук Париж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България