Звездата от “Дълбоката държава” Уолтън Гогинс: Живеем в опасни времена

Pictured: (L-R) Anastasia Griffith as Amanda Jones and Walton Goggins as Nathan Miller in DEEP STATE.

Вторият сезон тръгва по FOX на 13.05 от 22 часа

Не говоря публично за политика

Уолтън Гогинс е един от най-добрите и търсени актьори за последните десет години. Той се прочу с ролите си във филмите на Куентин Тарантино “Джанго без окови” и “Омразната осморка”, както и с “Линкълн” на Стивън Спилбърг, “Ант-мен и Осата”, “Tomb Raider: Първа мисия” и други. Сега Гогинс е една от големите звезди в хитовия шпионски трилър сериал “Дълбоката държава”. Премиерния епизод на втори сезон ще бъде излъчен по FOX на 13 май от 22 часа. Интервюто с актьора е предоставено специално на “Труд” от FOX България.

- Господин Гогинс, разкажете ни за Вашия персонаж Нейтън Милър и втория сезон на “Дълбоката държава”?

- Нейтън Милър е много интересен човек. Той е “чистач” за дълбоката държава. Идва от ЦРУ и е прекарал цялата си кариера в контраразузнаването. Тези умения са много полезни за хора, които се опитват да манипулират или да местят шахматните фигури по дъската, за да получат това, от което се нуждаят. Нейтън Милър е много важен инструмент за дълбоката държава.

- Добър или лош човек е той?

- Мисля, че Нейтън Милър е човек, който вярва, че постъпва правилно. Вярва в държавата и смята, че държавата трябва да е на първо място. Мисля, че много хора, които работят в сянката на правителствата, споделят неговата гледна точка. Нейтън Милър защитава нашите интереси, въпреки че понякога го прави за сметка на либералните ни ценности, а това е много сложна позиция в живота. Освен това е любящ баща и съпруг. Обича семейството си толкова, колкото обича страната си, но понякога от него се иска да прави неща в работата си, които в много голяма степен противоречат на начина, по който се възприема в личния си живот.

- Размиват ли се двата свята за Нейтън?

- Да. Нейтън Милър е човек, който може да събаря царе, но трудно опазва брака си. Това са много влиятелни хора, които движат сивата икономика и политиката в сянка, като се опитват да защитават интереса на своята страна и избирателите си. Понякога избирателите им са с предимство пред страната, но в главата на Нейтън Милър има моменти, когато тези интереси съвпадат. Лош човек ли е? Зависи кого питате. Зависи от това кой има полза от решенията, които взема, и от действията, които предприема. По начина, по който Матю Паркхил, нашият автор, е конструирал тази история, нищо и никой не са черно-бели.

- Имате ли нещо общо с Вашия герой?

- И двамата харесваме хубави костюми. Уолтън Гогинс и Нейтън Милър обичат да се обличат добре. Той има стил. Не е моят стил, но е доста близо. Разбирам го. Разбирам нивото му на болка, неговите радости и скърби, неговите победи и поражения.

- Политически ангажиран ли сте? Къде сте в този спектър и промени ли се нещо, откакто започнахте да работите по сериала?

- Имам отношение към политиката, интересувам се и съм политически активен, но не говоря публично за политика. Опитвам се да изразя отношението си към случващото се в света чрез работата си и чрез изборите, които правя, когато ми се дават тези възможности. Но по природа не съм теоретик на конспирацията. Мисля, че живеем в много опасни времена и светът претърпява промяна, която всички се опитваме да разберем.

- Смятате ли, че има дълбока държава?

- Аз лично се колебая между това дали има дълбока държава или няма. Не мисля, че има четирима - петима души, които контролират света, но може би има група от 1000 души, които са способни, чрез огромния размер на корпорациите си, чрез лобисти, да влияят на политиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино