Звезда в сноуборда се научи да дава... подкупи

За 4 години живот в Русия двукратният олимпийски шампион в сноуборда Вик Уайлд се е научил на най-важното – да дава подкупи. Роденият в САЩ спортист се състезава за „Сборная“ и в Сочи 2014 взе два златни медала за новата си родина.

„Веднъж закъснявахме за летището и се движихме с превишена скорост – разкрива съпругата му Альона Заварздина, която също в Сочи 2014 спечели медал в сноуборда. - Спряха ни полицаи, а треньорът се паникьоса. Но не и Вик. Извади 50 евро и ги даде на ченгетата. Така бързо реши ситуацията.“

И двамата ще стартират в Пьонгчанг, а Уайлд е един от потенциалните съперници на нашия Радослав Янков. Стартът в паралелния гигантски слалом е следващия четвъртък. Заварзина пък ще е една от противничките на Теодора Пенчева.

Същевременно сборният отбор на Корея в хокея на лед се отличи с историческо първо попадение на игрите. В двубой без значение азиатките паднаха от Япония с 1:4. А голът отбеляза Ранди Грифин, точно 30 минути след началото на мача. И двата тима очакват съперниците си за разпределение на местата от 5 до 8-о.

А в името на добрите отношения на Корейския полуостров домакините на игрите решиха да поемат всички разходи по престоя на севернокорейците в Пьонгчанг. Сумата е $2,86 млн. за над 300 души. Северняците пристигнаха с голяма група мажоретки, които са едни от най-атрактивните фенове и с хореографията си не спират да подкрепят изявите на корейския отбор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт