Звезда на „Скай“ се преби в спрял мотор

Britain's Geraint Thomas finishes the Men's Road cycling race in the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 6, 2016. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS

Най-силният тим в шосейното колоездене „Скай“ почти сигурно се прости с надеждите за победа в Джиро д'Италия. Звездата на британците Герент Томас падна тежко при сблъсък със спрял полицейски мотоциклет по време на деветия етап Монтенеро ди Бизача-Блокхаус (149 км). Уелсецът и испанският му съотборник Микел Ланда се озоваха вкупом на асфалта. Двамата успяха да се качат отново на велосипедите си, но последиците от инцидента не им позволиха да гонят групата по тежкото изкачване към финала.

Победата в етапа взе Найро Кинтана („Мовистар“), който с късна атака в последния километър избяга на 24 секунди на прследвачите си Тибо Пино (Франция, „FDJ“) и Том Дюмулен (Холандия, „Сънуеб“). Колумбиецът облече и розовата фланелка на лидер в генералното класиране с аванс от 28 секунди пред Пино. Досегашният лидер Боб Юнгелс („Куикстеп“) също изостана по изкачването като явно не бе възстановен от травмата на коляното получена при падане предния ден. „Коляното ми е в кръв, но не ме боли, така че продължавам“, закани се колоездачът от Люксембург.

Днес е почивен ден за Джирото, а утре е десетият етап 39,8 км бягане по часовник от Фолиньо до Монтефалко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт