Звездите на небето вече си имат треньор

"Звездният отбор на небето вече си има треньор". Това заяви голямата легенда на "Левски" и българския футбол Александър Костов по време на поклонението пред Иван Вуцов на Националния стадион „Васил Левски“. Пред Сивия Кардинал почит отдадоха над хиляда опечалени - звезди на родния футбол, деятели, публични личности и фенове.

Борислав Михайлов, президент на БФС, бе от първите, които сведоха глава пред ковчега на Вуцов. Той беше придружен от други двама шефове на центрлалата - Антон Попов и славния Емил Костадинов. Тримата влязоха да си вземат последно сбогом с легендата на българския футбол в самото начало на траурната церемония. Борислав Михайлов остана безмълвен пред медиите, след като поднесе цветя и се прости с бившия голям футболист, треньор и ръководител.

"Сбогом учителю! - пророни Наско Сираков, легенда на „Левски“. - Той е епоха в нашия футбол. Последните 40-50 години Иван Вуцов бе футболист, треньор и ръководител, който остави най-ярка следа. Огромна загуба за играта у нас. Поколения от нас се учеха от него".

Последно сбогом с Иван Вуцов си взеха още президентът на републиката Петър Стоянов (1996 – 2001 година), министърът на спорта Красен Кралев, Димитър Пенев, Бончо Генчев, Кирил Ивков, Георги Цветков, Валентин Михов, Емил Кременлиев, Даниел Боримиров, Пламен Гетов, Андрей Желязков, Стефан Грозданов, Тодор Батков, новият шеф в „Левски“ Павел Колев, собственикът на пловдивския „Локомотив“ Христо Крушарски, бившият шеф на фенклуба на ЦСКА - Димитър Ангелов-Дучето и други.

"Голям ръководител - каза бившият национал на България Бончо Генчев. - Вуцов бе един от хората, които написаха част от историята на българския футбол. Като човек бе прям и чист. Знаеше какво прави и гонеше целта до край. Замина си колос на играта у нас!".

Емил Кременлиев разкри, че именно Вуцов му е дал път в професионалния футбол.

“Това е първият човек, който ме взе от юношите в мъжкия отбор на "Славия" - каза бившият защитник. - Нищо нямаше да има в моята кариера, ако не беше той. Нито четвърти в света, нито "Славия", нито "Левски", нито "ЦСКА". Той държеше много на дисциплината. Вуцов много разбираше футбола”.

"Голям и като човек, и като ръководител, и като треньор – каза Даниел Боримиров, бивш полузащитник на „Левски“, „Мюнхен 1860“ и националния отбор на България. - Трудно ми е да говоря за него. Той може да бъде само пример. Най-важният съвет, който съм получавал от Вуцов е да бъда дисциплиниран и да се трудя много. Дано за в бъдеще има повече хора като него".

"Вечно ще бъде в нашето съзнание", добави легендарният треньор Димитър Пенев.

"Изключителен човек – заяви Кирил Ивков, друга "синя" икона. - Учеше младите и обичаше хората".

Емоционално изказване направи и Александър Костов, легенда на „Левски“ и някогашен съотборник на Вуцов.

"Той е енциклопедия - заяви бившият голаджията. - Силата му бе, че със зъби и нокти се бореше за успеха. Не обичаше да губи. На небето се събра звезден отбор - Гунди, Никола Котков, Павката Панов, Цветан Веселинов-Меци, Джеси, Иван Стоянов-Типеца... Сега вече те си имат и треньор".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ