Звезди аплодираха мегаспектакъла на Васил Петров „Синатра: Вегас“ 2

Легендата на джаза Васил Петров събра хиляди почитатели и редица известни личности на спектакъла си „Синатра: Вегас“ 2 в Зала 1 на НДК. Любителите на неговото творчество, политици, посланици, бизнес елит и хора на изкуството аплодираха на крака певеца и специалните му гости Михаела Филева, Орлин Павлов и Брус Джонсън, които поднесоха истински спектакъл. Хореографията на Александра Енева и режисурата на Румен Григоров и Алекс Борназ пренесоха публиката в Лас Вегас от 60-те години на миналия век.

Васил Петров за втори път превърна Зала 1 на НДК в джаз клуб с виртуозните си изпълнения на авторски аранжименти на вечните хитове на Франк Синатра. В първите минути публиката видя на големия екран как певецът се издига с хеликоптер над София, а в залата прозвуча музикалната тема от кинохита „Мисията невъзможна“. Шоуто продължи с артистична смесица от суинг, джаз и боса нова под акомпанимента на All Stars Биг Бенд, дирижиран от маестро Антони Дончев. Аплодисментите последваха Васил Петров, след като той слезе от сцената и тръгна между редовете. Фееричната атмосфера на Лас Вегас беше допълнена от балет с 12 балерини, танцуващи в синхрон сред облак от ресни, пайети и пера. Момичетата смениха десетки костюми в черно, златисто, червено и снежнобяло по дизайн на Кремена Халваджиян.

Дуетите на Васил Петров със специалните му гости Михаела Филева, Орлин Павлов и Брус Джонсън превърнаха „Синатра: Вегас“ 2 в незабравимо преживяване на световно ниво. Музикантите импровизираха и се шегуваха едни с други, а публиката пя с тях най-големите хитове на 60-те години. Възторгът достигна кулминацията си при появата на малката-голяма изненада на събитието - талантливата 11-годишна Валерия Стоянова, която изпълни класиката All Around the Worldв дует с Брус Джонсън като си акомпанираше на пиано. Спектакълът по идея на продуцента му Маргарита Тошева надмина очакванията от миналогодишното издание.

Вечерта завърши с три биса. Екипът на Васил Петров получи цветя от посланика на Русия Анатолий Макаров и от предходния председател на Народното събрание Димитър Главчев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"