Звезди откриха Седмицата на спорта

Куп спортни звезди от миналото и настоящето участваха в откриването на Европейската седмица на спорта BeActive. Събитието се организира за 5-а поредна година от Министерство на младежта и спорта и дава възможност на хора от всички възрасти безплатно да практикуват над 50 вида спорт.

Стартът бе даден в „Арена Армеец“, а сред посланиците на инициативата са спортист №1 на България Тайбе Юсеин, националният ансамбъл по художествена гимнастика, както и индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, боксьорите Даниел и Боян Асенови, голямата надежда в леката атлетика Александра Начева, новата ни звезда в ските Алберт Попов, параолимпиецът Денислав Коджабашев, легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев.

„Завърши може би най-силната седмица в българския професионален спорт за тази година и започва най-интересната седмица, която е свързана със спорта за всички – заяви министър Красен Кралев. - Опитваме си по различни начини да стигнем и до по-малките български градове, до всяко българско училище, до всяко дете. Работим и по въпроса за стадион „Българска армия“, в момента се създава дружество. Забавихме се малко с проекта за кандидатурата за европейско първенство заради изборите в Гърция и Румъния.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт